La confiança balla entre el passat i el futur

Cada un de nosaltres té el poder que ens ofereixen les nostres relacions i emocions  per a poder conviure amb major efectivitat en aquesta realitat.

Estem en plena crisi i les circumstàncies són dures,  però com sempre es diu, la podem convertir en una oportunitat, per a generar un futur pròsper i positiu per a tots.

Prestar atenció a com et relaciones amb tu mateix, et pot ajudar per a prendre consciència de l’impacte que estàs generant a fora i quina realitat estàs construint. El sentiment que més et pot ajudar i que més necessites és la confiança.

La confiança balla constantment entre el passat el futur.

Quan mires el teu passat des de les vegades que ho has fet malament, les que no te n’has sortit. Quan et tornes a connectar amb crisis i pèrdues que ja havies viscut en el passat. Quan t’enfoques al moment de la pèrdua i el que no vas saber fer…  Així és com et vas activant la teva por. La por és el sentiment contrari de la confiança.

En canvi, quan vas al teu passat i et re-connectes amb experiències passades en que te’n vas saber sortir, situacions concretes en les que vas comptar amb la gent que et va ajudar, dificultats en les que vas tenir l’habilitat per donar la volta a les adversitats,… Així és com t’actives la teva confiança. Busca aquests moments que et recorden quines són les teves fortaleses. Moltes vegades busques a l’exterior les respostes. Però les tens al teu propi passat i en la teva pròpia experiència, sempre i quan siguis capaç d’aprendre’n.

Igualment, també la confiança depèn sempre de com miris el futur. Si te l’imagines des de tot el que pots perdre, totes les desgracies que poden passar i tot el que anirà malament, difícilment despertaràs la teva confiança. Aprendre a imaginar petits canvis, petites situacions que poden ser profitoses, alimenten el teu benestar i aquesta sensació d’equilibri, que et permet mantenir-te centrat en el present.

La confiança sempre és ara. En aquest “ara”, què pots aprofitar del passat i de quina manera pots generar futur?

Tu perds la confiança quan et queixes, et fas la víctima, quan poses el focus en tot el que no va bé.

Tu guanyes confiança quan et centres en el que SÍ pots fer ARA.

  • Guanyaràs confiança si poses gratitud al teu passat. Si ets capaç de connectar-te i aprofitar aquestes situacions en les que estàs ara, per a recuperar persones, situacions i hàbits. Aquells que en el passat t’havien sigut molt profitosos i t’havien donat benestar i alegries.
  • La confiança l’alimentaràs si ets capaç de cuidar-te en aquest present. Cuidar el teu cos, el teu pensament i alimentar-te de tranquil·litat, calma i serenitat.
  • Alimentaràs la teva confiança si et centres i et dediques a fer allò que tu saps fer i t’activa el sentiment de fluïdesa. Fluïm quan estem fent activitats que ens agraden i se’ns donen bé.
  • Quan aprenguis a imaginar com seria un futur millor, potser més solidari on les coses siguin més fàcils, on es preservi millor el medi ambient, on els espais i hàbits siguin saludables. Visiona aquest futur. Aprèn a il·lusionar-te de nou. Així actives la teva esperança i el teu optimisme. I centra’t ARA en el que pot generar futur. Si quan parles, quan opines, no generes futur, no cal que parlis. Estàs perdent el temps i estàs fent gastar energia que els altres podrien invertir d’una altra manera. Ens canses i ens desgastes.

Tot això, que anomenem confiança, també n’hi podem dir AMOR.

L’amor i l’alegria son les 2 emocions, que ara mateix necessitem, perquè ens donen energia per anar endavant. No generaràs des de l’exigència, no generaràs des de l’enuig ni des de la tristesa. Les has de fer servir, perquè formen part del procés de dol. Però quan més aviat acceptis que el que tenies no ho tindràs més, el que era no serà més i més aviat et centris en generar un nou futur, més ràpid canviarem tots.

Només recordar-te que sempre ens relacionem amb els altres, en funció de com ens relacionem amb nosaltres mateixos. Si tu no ets feliç, si tu no confies, no tens empenta o un estat ànim positiu, difícilment podràs generar futur. Per tant, primer cuida’t tu.

Tots els canvis també passen per a posar-se en acció. Una actitud positiva és fantàstic, però no et serà suficient si no t’apropes i no demanes allò que necessites pera assolir els teus objectius i propòsits. Igualment et caldrà oferir-te i fer-te visible, per a aportar el teu talent i generar canvis.

Així doncs, seguim! La vida ens està posant reptes difícils, si acompanyem les nostres accions d’alegria i amor… ens serà més fàcil.

 ©joanafrigole

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>